MS Exchange 2010

I've got a strange problem with the Exchange 2010 in my company - OAB 500 internal error as you can see in the log below. Outlook 2007 and 2010 both hang during "Sending and Receiving" and downloading the offline address book.

2010-06-14 14:59:18 192.168.111.13 GET  /OAB/90eba0b1-d8bd-46a6-8b29-42b101621094/oab.xml - 443 -  192.168.111.118 Microsoft+BITS/6.7 500 0 64 0
2010-06-14 14:59:20  192.168.111.13 GET /OAB/90eba0b1-d8bd-46a6-8b29-42b101621094/oab.xml -  443 - 192.168.111.187 Microsoft+BITS/6.7 500 0 64 0
2010-06-14  14:59:21 192.168.111.13 GET  /OAB/90eba0b1-d8bd-46a6-8b29-42b101621094/oab.xml - 443 - 192.168.60.121  Microsoft+BITS/6.7 500 0 64 140
2010-06-14 14:59:26 192.168.111.13  GET /OAB/90eba0b1-d8bd-46a6-8b29-42b101621094/oab.xml - 443 -  192.168.111.144 Microsoft+BITS/6.7 500 0 64 0
2010-06-14 14:59:26  192.168.111.13 GET /OAB/90eba0b1-d8bd-46a6-8b29-42b101621094/oab.xml -  443 - 192.168.111.187 Microsoft+BITS/6.7 500 0 64 15
2010-06-14  14:59:34 192.168.111.13 GET  /OAB/90eba0b1-d8bd-46a6-8b29-42b101621094/oab.xml - 443 - 192.168.60.121  Microsoft+BITS/6.7 500 0 64 124
2010-06-14 14:59:34 192.168.111.13  GET /OAB/90eba0b1-d8bd-46a6-8b29-42b101621094/oab.xml - 443 -  192.168.77.116 Microsoft+BITS/6.7 500 0 64 421
2010-06-14 14:59:34  192.168.111.13 GET /OAB/90eba0b1-d8bd-46a6-8b29-42b101621094/oab.xml -  443 - 192.168.111.168 Microsoft+BITS/6.7 500 0 64 0
2010-06-14  14:59:34 192.168.111.13 GET  /OAB/90eba0b1-d8bd-46a6-8b29-42b101621094/oab.xml - 443 - 192.168.111.74  Microsoft+BITS/6.7 500 0 64 78

Solution:

Set-OabVirtualDirectory -Identity "EXCHANGESERVERNAMEOAB (Default Web Site)" -internalurl http://yourlocalexchange2010.yourdomain.local -RequireSSL:$false

Continue Reading
 Read More